Donderdag een warmte-record

Deze week worden hoge temperaturen verwacht. “Voor donderdag staat er hoogzomers weer op de weerkaarten”, zo vertelt weerman Ruben Weytjens uit Neeroeteren.

De temperatuur loopt dinsdag op naar tropische waarden ruim boven 30°C. “Voor heel wat Limburgers waarschijnlijk teveel van het goede, al zullen de eigenaars van zwembaden in hun handjes wrijven met dit soort vooruitzichten”, zo vervolgt de weerman.

Tijdens de nacht naar woensdag zakt de temperatuur traag richting 20°C. Op meerdere plaatsen zal die 20 niet eens bereikt worden alvorens de zon de temperatuur weer snel zal opkrikken richting 30°C en meer. Woensdag zal het kwik de 38 graden halen en op donderdag worden temperaturen van 39 graden verwacht.

“Ook de nachten worden warmer en van woensdag tot en met vrijdag zijn er warme tropennachten waarbij de temperatuur boven de 20 graden bij steken”, aldus Weytjens. Vrijdag gaat het volgens Ruben Weytjens wat afkoelen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *