Gemeente Kinrooi helpt Maasvissers aan mooier onderkomen aan de Steenberg

Op 1 juli besloot het college van burgemeester en schepenen dat de firma Skilpod een nieuwe unit / container mag leveren en plaatsen aan de Steenberg. Het onderkomen van de Maasvissers op de rechte lijn van de Finse piste zal er in de toekomst fraaier uitzien.

Burgemeester Jo Brouns: “De Maasvissers, een vereniging die haar werking op openbaar water heeft, stelde in 2001 voor om de verwilderde Steenberg te snoeien ten voordele van de vissport. Zo werd het gebied opgewaardeerd en konden de hengelaars de visstek bereiken met de auto. Op Vlaams niveau was deze samenwerking de voorbode van het medebeheer op openbaar water, iets wat de hogere overheid drie jaar geleden in een officieel kader goot. Er werd indertijd ook een container geplaatst. Die zal opgefrist worden en geïntegreerd worden met de bijkomende unit die het gemeentebestuur nu aan zal kopen (50.000 euro incl. BTW).”

Schepen van sport Mark Hoedemakers: “Dankzij de faciliteiten en samenwerking met de gemeente Kinrooi, zijn de Maasvissers uitgegroeid tot de grootste visclub op openbaar water in België. Met 400 à 450 leden is het na voetbalclub Maasland NO ook de tweede grootste vereniging van de gemeente Kinrooi. De helft van de leden komt uit Kinrooi, terwijl de andere helft lid is en Kinrooi bezoekt dankzij deze unieke visstek. De goed draaiende jeugdwerking zorgt ervoor dat ook jonge vissers de smaak van deze sport te pakken hebben.”

De aankoop van de nieuwe unit zal gepaard gaan met een aantal werken van de Maasvissers om het geheel een grondige opfrisbeurt te geven. De bestaande unit zal bekleed worden met hout. Oude constructies, zoals het bestaande afdak, worden afgebroken. Er komt beton op het gedeelte voor de bestaande container. De nieuwe unit wordt een stuk ervoor geplaatst zodat over de tussenruimte een nieuw afdak gemaakt kan worden. Alles wordt in dezelfde houtsoort afgewerkt. De nieuwe unit doet dienst als vergaderlokaal en bevat ook een sanitair en kleine opslagruimte. Het zal eveneens de uitvalsbasis worden voor de Maasstewards, de nieuwe stewardwerking die Kinrooi uitwerkte om een oogje in het zeil te houden in het Maasplassengebied ten noorden van hotel de Spaenjerd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *