Gemeente Weert ondersteunt ideeën van inwoners

stadhuis gemeentehuis weert

Weert is een bruisende stad met inwoners en ondernemers die graag samen leuke dingen bedenken, doen en organiseren. Heb je een idee dat een positieve bijdrage levert aan de woonomgeving, leefbaarheid of verbinding in de wijken of dorpen van Weert? Kunnen jij en je buurtgenoten – op wat voor manier dan ook – de band met de buurt versterken? Ga dan in gesprek met de gemeente Weert, zodat wij jullie idee op een passende manier kunnen ondersteunen!

De gemeente Weert vindt leefbaarheid in buurten, wijken en dorpen belangrijk. Ze juichen het dan ook toe dat inwoners zelf met ideeën komen hoe we Weert nog leuker, gezelliger en mooier kunnen maken. Zo’n idee kan allerlei vormen aannemen en een buurt, wijk of dorp op allerlei vlakken aantrekkelijker maken. Zowel de ruimte om je heen als op sociaal vlak. Denk aan het organiseren van ontmoetingsactiviteiten, het (her)inrichten van de openbare ruimte of onderwerpen zoals veiligheid.

De gemeente Weert heeft de afgelopen jaren al een heleboel inwoners met goede ideeën ondersteund. Zo hebben e meegedacht over het realiseren van de schoolmoestuin in de wijk Graswinkel. Ook hebben ze samen met de Voedselbank de zusters Birgittinessen ondersteund, zodat zij mensen in armoede een warme maaltijd kunnen aanbieden. Ook konden ze ondersteunen bij het realiseren van de ontmoetingsplek Vrakkerplein en hebben ze samen met inwoners een pleegoudernetwerk opgericht.

Al die goede ideeën juicht men toe. Op de websitepagina www.weert.nl/burgerinitiatieven kan men meer informatie vinden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.