LAG optimaliseert interne logistiek

LAG Trailers in Bree voerde een interne audit uit tot het maximaliseren van de productie-efficiëntie. Uit de audit bleek dat LAG winst kon boeken op de interne logistiek. De eerste stappen zijn ondertussen gezet naar een verbeterde logistiek.

Na beraad met interne zowel als externe partners zet LAG de blik op de toekomst. Het bedrijf experimenteert met gedurfde stappen om de efficiëntie drastisch te verhogen.

In de eerste fase maakt LAG volledig komaf met de eigen stockage van bevestigingsmaterialen. De tankbouwer bespaart hierdoor significante magazijnruimte en vermindert ook het intern verkeer.

Een extern bedrijf zal het bevestigingsmateriaal stockeren en vervoeren waar en wanneer nodig. Doorgaans controleert en levert het extern bedrijf 1 maal wekelijks het benodigde materiaal. Maar het systeem past zich aan, aan de noden en behoeften van de tankwagenbouwer.

Dit systeem werkt volgens het KanBan-principe. De nieuwe werking is meteen van toepassing op alle productielijnen evenals de service. LAG kiest ervoor om samen te werken met Fabory, een referentie in bevestiging technieken.

Deze grote stap is slechts de eerste stap in het langer proces om de logistieke handelingen bij LAG te optimaliseren. Meer dan 20 verbeteringstrajecten maken hier deel van uit over een tijdsspanne van 2 jaar.

LAG focust zich op het extern transport, de interne logistiek evenals IT-ondersteuning. Dit geheel aan optimalisaties zal langs de al lopende productie-optimalisaties bestaan.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *