Maaseik ontdekken bij meer dan 40°

Het is rustig in de binnenstad van Maaseik. Althans voor de tijd van het jaar. Winkels en terrassen sluiten op het warmste moment van de dag. Nooit eerder was het warmer tussen de geklasseerde gevels. Zelfs de ijsjesman opent pas ’s avonds de deuren. Tot spijt van twee toeristen.

Katrien en Carina zijn 2 Oost-Vlaamse dames. Terwijl Limburgers een vingerkootje over hebben voor het doorkruisen van Oost-Vlaanderen richting kust, bezoeken deze 2 dames ijverig Maaseik bij een temperatuur van meer dan 40°.
Deze morgen was het nog zalig om het blotevoetenpad in Zutendaal te betreden. Ook al hadden zij dat uitzonderlijk voor zich alleen. Nadien stond een bezoek aan de kerk van Heppeneert en Aldeneik op het programma. Nu de zon het hoogste staat, is de Maaseiker binnenstad aan de beurt.

De hitte weerhoudt hen er niet van om zich onder te dompelen in de cultuur en historiek van de stad i.p.v. een of ander zwembad. Ze doen dat aan de hand van een stadswandeling waarvan ze de route nauwgezet volgen. Alleen ter hoogte van de vakwerkgevel op de hoek van de Bosstraat met de Halstraat (in ’t Moelevelt) loopt het even stroef.

De notities van de ijverige dames maken melding van een telwerksysteem, zichtbaar op de gevel. Ze vinden het niet terug, ondanks hun speurwerk. Vanop het terras van de Marathon in de Bosstraat, worden ze bekeken zoals een inwoner van Sevilla ons zou bekijken op dit uur van de dag.

Het deert de dames niet. Zij genieten met volle teugen en zullen zich nog lang herinneren waar zij waren op de warmste dag sinds meer dan 50 jaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.