Molenerfgoedapp tijdens Molenfeesten gepresenteerd

Tijdens de start van de Molenfeesten, vrijdag 26 juli, is de Molenerfgoed app gepresenteerd. Het jaartal 2019 is bijzonder voor de molens in Molenbeersel. 150 jaar geleden (1869) besloot Joannes Keijers een stenen windmolen te bouwen in de Smeetsstraat. Vijftig jaar eerder (1819) werd aan de overkant van ‘den grooten steenweg’ (toen waarschijnlijk nog een klein zandweggetje) de eerste balk van de houten Zorgvlietmolen gehesen. In 1919 verving Godfried Truyen deze molen door de huidige stenen uitvoering.

Mede door toedoen van de vzw Molenzorg en Molenmuseum Molenbeersel bevinden beide molens zich na respectievelijk 100 en 150 jaar in maalvaardige staat. Al 35 jaar leveren de Molenfeesten en bij uitbreiding de ganse dorpsgemeenschap een bijdrage aan deze monumentale dorpsfiguren.

De Molenerfgoedapp is een uitbreiding in de dienstverlening. Het is een product van het Molennetwerk Kempen~Broek vzw. René Weerens presenteerde de app aan de belangstellenden vrijdagavond. Via de app zijn diverse wetenswaardigheden van de diverse molens in de regio op te vragen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.