Muziek van The Classics herleeft in ‘Achterolmen’

Harrie Broens

The Classics is in 1967 opgericht in Stramproy. In het begin trad de groep voornamelijk op in de regio en nam deel aan tal van talentenjachten. Tijdens een van die optredens werd de band ontdekt door platenbaas Johnny Hoes die hen een platencontract aanbood. De rest is geschiedenis. De muziek leeft nog steeds voort dankzij The Classics Revival Band, met kopman Harrie Broens, die woonachtig is in Maaseik. Broens is nog altijd betrokken bij deze groep die nog altijd volle zalen trekt.

De single My Lady of Spain ging 500.000 keer over de toonbank en met ondermeer Yellow Sun of Ecuador, Pappa Pepone, My Russian Lady, Sunshine Baby en Wings of an Eagle scoorde de band hoog in de hitlijsten.

De Classics Revival Band gaat optreden in de ‘hometown’ van Harrie Broens, zaterdag 15 februari 2020 in Cultureel Centrum ‘Achterolmen’ te Maaseik. Om 20.15 uuur start het concert waarbij men de fantastische periode laat herleven. De band trad eerder op, wat resulteerde in een uitverkochte Maaseiker cultuurtempel. Vandaar dat men eennieuw concert plant.
Op de playlist staan sowieso alle Classics-hits aangevuld met klassiekers van The Moody Blues, Cliff Richard, The Shadows, The Cats, The Byrds, The Eagles en nog veel meer.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *