Nieuwe structuurvisie wonen, verordening en starterslening in Midden-Limburg

Begin juli stelde de gemeenteraad van diverse gemeenten in Midden-Limburg de regionale Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2018-2021 en de nieuwe Verordening Starterslening vast. De structuurvisie Wonen geeft richting aan ons woonbeleid voor de komende jaren. De starterslening is een instrument dat de gemeente daarvoor kan inzetten.

De Structuurvisie Wonen is een product van zeven Midden-Limburgse gemeenten (Weert, Roermond, Echt-Susteren, Roerdalen, Leudal, Maasgouw en Nederweert). Als basis is hiervoor de woningmarkt onderzocht. De resultaten van dit onderzoek gaven veel inzicht in de veranderende woonbehoefte van huishoudens.

Sommige zaken, zoals het duurzamer maken van de woningvoorraad en het uitwerken van afspraken voor woonwagenstandplaatsen en de huisvesting buitenlandse werknemers pakken ze samen met de regio en de provincie op.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *