Overlast processierups Maaseik aangepakt

De overlast van processierupsen in de gebieden waar mensen wonen, op het grondgebied van de Stad Maaseik, zou opgelost moeten zijn. Dat meldt burgemeester Johan Tollenaere van de Stad Maaseik.

“Het zou kunnen zijn dat er nog ergens een plekje is vergeten, dan verzoeken we inwoners die meteen bij ons te melden”, zo vertelt de burgervader.

Ook het Agentschap Natuur en Bos gaat een handje toesteken bij de problematiek. “In natuurgebieden waar veel mensen komen en waar hinder is, zal actie worden ondernomen”, aldus Johan Tollenaere. Het zal helaas te laat zijn om de rupsen zelf nog te elimineren, die zullen binnenkort uitgevlogen zijn en zorgen voor veel nakomelingen. Het zal wel helpen om de bestaande nesten waar een pak brandharen achterblijven alsnog te verwijderen en te voorkomen dat die verder met de wind zich gaan verspreiden.

“In onze stad zal men op die manier al het (toeristisch) fietspad Genveurderdijk (van de Vlaak naar Voorshoven) gaan aanpakken”, verduidelijkt burgemeester Tollenaere.

In september is er een conferentie gepland met verschillende burgemeesters en de provincie Limburg om het probleem met de processierupsen gecoördineerd aan te pakken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *