Politie waarschuwt voor aging face app

Momenteel is de age face app razend populair onder de gebruikers van onder andere Facebook en Instagram. De politie in de regio waarschuwt echter tegen het gebruik van de app, omdat er geen toezicht is op wat het Russische bedrijf dat de app beheert, met de gegevens doet.

Doordat het een Russisch bedrijf betreft, is de Europese privacywetgeving niet van toepassing, waarschuwt de politie via Facebook. Door het gebruik van de app worden niet alleen je gezichtskenmerken, maar ook het IP adres en andere privacy gevoelige gegevens opgeslagen. Ook worden er cookies op de telefoon opgeslagen die nog meer gegevens doorsturen naar de beheerder van de app. Het advies is dan ook om de app van de telefoon te verwijderen.

Foto: via Politie.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.