Samana Kinrooi op bezoek in het Philipsmuseum in Eindhoven

Zopas trok Samana Kinrooi met 55 leden naar Eindhoven. Daar brachten ze een bezoekje aan het Philipsmuseum.

Al om 12.30 uur stapten de 55 Samana-leden uit Kinrooi, ook enkele minder mobiele, op de liftbus voor een bezoek aan het Philipsmuseum in Eindhoven. De gloeilampenfabriek kent iedereen, maar hoe het begon, is minder bekend. In 1891 begon alles waar nu het museum is gehuisvest. Twee begeesterde gidsen leidden de Samana-leden door het grote gebouw. “We krijgen boeiende uitleg over het ontstaan van de firma en de veelheid van goederen die er werden gefabriceerd: lampen, radio’s, tv’s, röntgenapparaten enzovoort”, klinkt het.

“Tegenwoordig produceert Philips alleen nog medische apparatuur. Vriendelijke dames verwenden ons met koffie en appeltaart. Om half vijf werd het tijd om deze welgevulde namiddag te vervolgen met een gezellige afsluiter bij de Spaenjerd in Ophoven. Toen de bus er stopte, belette een daverend onweer velen om uit te stappen zodat de maaltijd met twintig minuten vertraging begon. Om acht uur bracht de comfortabele bus ons weer naar het vertrouwde kerkplein in Kinrooi. Allemaal gingen wen met een tevreden gevoel naar huis.”

Foto: Lambert Caris

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *