Werkzaamheden op kruispunt Diestersteenweg-Kinrooierdijk in Maaseik

Op maandag 5 augustus starten er in Maaseik werken op een kruispunt waar veel verkeer is. De werken worden uitgevoerd in opdracht van Aquafin.

Het betreft het kruispunt Diestersteenweg-Kinrooierdijk. Hier zal men de heraanleg van een belangrijke toevoerleiding naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Maaseik gaan realiseren. De collector sluit momenteel het afvalwater van meer dan 28.000 inwoners uit As, Oudsbergen en Maaseik aan, maar bevindt zich in slechte staat en is dus dringend aan vervanging toe.

Voorafgaand aan de rioleringswerken (onmiddellijk na het bouwverlof) voeren De Watergroep en Fluvius al enkele aanpassingswerken uit aan gas, water en elektriciteit. Van 12 tot eind augustus past Aquafin vervolgens de riolering op het kruispunt Diestersteenweg-Kinrooierdijk aan.

Gedurende de werken blijft één rijvak van de Diestersteenweg open voor het doorgaand verkeer. Vanaf eind augustus verschuiven de rioleringswerken naar de Kinrooierdijk en wordt er naast de oude collector een nieuwe leiding in de rijweg aangelegd. De werken situeren zich dan tussen het kruispunt met Diestersteenweg en de zuiveringsinstallatie in Kinrooierdijk en duren vermoedelijk tot begin 2020.

Na de rioleringswerken wordt het wegdek volledig heraangelegd in asfalt.

Tijdens de werken is Kinrooierdijk volledig afgesloten voor het verkeer. Voor fietsers wordt er een omleiding voorzien.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *