Nieuwe fietsbrug Kantonsweg Rotem

Tijdens de gemeenteraad van juni werd het technisch dossier goedgekeurd voor de realisatie van een nieuwe boogbrug aan het kruispunt van de Kantonsweg, de Vaartstraat en de Klaverstraat in Rotem.

De eerste boogbrug werd op het eind van de 19de eeuw aangelegd voor de treinverbinding tussen As en Maaseik. De rails verdwenen over de boog. En omdat vrachtwagens zich om de haverklap tegen de smalle ronding van de boog reden, werd de boog uit het straatbeeld gehaald.

De route wordt veelvuldig gebruikt door fietsers en werd geselecteerd als fietssnelweg. De constructie van een nieuwe brug is dus hoognodig. Er wordt opnieuw gekozen voor een boogconstructie met twee rijvakken onder de brug. De brug wordt hoog genoeg, zodat vrachtwagens er zonder problemen onder door kunnen rijden.

Het is de bedoeling het dossier deze maand aan te besteden. In het najaar volgt dan de toewijzing aan de aannemer en de verplaatsing van de nodige nutsleidingen rond de nieuwe boogbrug.

Begin 2020 kan gestart worden met de effectieve bouw van de brug. Het dossier heeft wat vertraging gekend, maar het stadsbestuur is tevreden dat de nieuwe brug nu gebouwd kan worden.

De kostprijs wordt geraamd op 680.000 euro. De provinciale subsidie bedraagt 600.000 euro, het aandeel van de Stad Dilsen-Stokkem is zo’n 80.000 euro.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Nieuwe fietsbrug Kantonsweg Rotem”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *