Stad Dilsen-Stokkem start met Lokaal Loket Kinderopvang

De Stad Dilsen-Stokkem ontvangt vanaf 1 januari 2020 een jaarlijkse subsidie van ruim 3700 euro voor de opstart van een Lokaal Loket Kinderopvang.

Het Lokaal Loket Kinderopvang (LLK) is een neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor ouders die op zoek zijn naar kinderopvang. De belangrijkste opdrachten zijn dan ook coördinatie, informatie en samenwerking.

“De samenwerking tussen onze kinderopvanginitiatieven, de gezinsraad en Huis van het Kind verloopt al heel goed”, vindt burgemeester Sofie Vandeweerd. “De meerwaarde van het Lokaal Loket Kinderopvang zit in het registreren van opvangvragen, waardoor we accurater cijfermateriaal over opvangvragen kunnen verzamelen. Dat is uiteraard heel belangrijk voor Kind en Gezin, maar ook interessant om onze interne werking te verbeteren. Daarnaast kunnen we nog meer inzetten op het goed informeren van ouders over het aanbod aan kinderopvang (met specifieke aandacht voor kwetsbare gezinnen).”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *