Mooi bloemenveld in de Nieuwe Weerd

Tijdens de eerste smokkelmarkt in Stokkem ging ook de jaarlijkse bebloeming van start. Op initiatief van Promo en de Kunstkring Arnold Sauwen wordt geijverd om de mensen aan te sporen hun woningen te verfraaien. Geraniums, petunia’s en een hele reeks planten zijn de meest gebruikte attributen om gevels en pleintjes te tooien.

In de Nieuwe Weerd in Stokkem werd een heus bloemenveld aangetroffen, een opvallend en exclusief idee. De bewoner wilde het een keer anders dan een strak gazon. Nu bloeien op de 160 vierkante meter grote voortuin duizenden Afrikaantjes (Latijnse naam: Tagetes). Een palet van kleurschakeringen, gaande van helgeel tot donkerbruin.

Het voordeel van een deze aanpak is meervoudig. Wekelijks grasmaaien is overbodig. Het is ook heel kleurrijk en het vraagt geen onderhoud. Daarbij komt dat deze planten bloeien tot de vorst zijn intrede doet. Dat deze creatieve aanpak veel succes kent, bleek bij de eigenaar. Wandelaars blijken er niet op uitgekeken en meermaals wordt het fototoestel tevoorschijn gehaald.

Foto: Jaak van Panko

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *