Asfaltonderhoud in Nederweert

De komende weken wordt op verschillende plaatsen in de gemeente Nederweert aan de weg gewerkt. Langs een groot aantal wegen in het buitengebied worden zogenaamde grasbetontegels gelegd of vernieuwd. Vier wegen binnen de bebouwde kom van Ospel en Nederweert krijgen een nieuwe toplaag.

Het vernieuwen van de toplaag valt onder wegonderhoud. Het is geen herinrichting van een weg. Het onderhoud vindt plaats op dinsdag 13 augustus. Het gaat om de Wilhelminastraat, de Reindersweg, de Korenbloemstraat en Brugske. De aannemer gebruikt daarvoor de EAB techniek (emulsie Asfaltbeton). Door deze techniek wordt het wegdek weer vlak en stroef.

De genoemde straten en wegen zijn tijdens de werkzaamheden korte tijd afgesloten. Om de veiligheid te garanderen voor weggebruikers en medewerkers worden verkeersregelaars en bebording ingezet. De afgelopen week kreeg de Booldersdijk al een nieuwe toplaag. Ook daar werden verkeersregelaars ingezet.

Het leggen van de grasbetontegels vindt plaats vanaf week 35 en duurt een aantal weken. De werkzaamheden vinden voornamelijk in het buitengebied plaats. Afsluitingen zijn niet nodig. Verkeer dient wel rekening te houden met tijdelijke wegversmallingen.

Foto: Gemeente Nederweert

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *