Nieuwe bestemming oude ziekenhuissite in Bree

Deze zomer is er veel beweging op de voormalige ziekenhuissite in Bree. Het medisch centrum Practimed en het Huis van het Kind verhuizen naar de hoek van de Rode Kruislaan en de Sint-Jacobstraat. Ook in het oude gebouw van ZMK zijn er enkele verhuisbewegingen.

Het medisch centrum Practimed, voorheen het MCH gelegen op ’t Stift, bouwt de nieuwbouw op de hoek van de ziekenhuissite. Op het gelijkvloers kan je vanaf september specialisten uit de nabije ziekenhuizen consulteren en klinisch biologische tests laten afnemen. Blikvanger van het nieuwe gebouw is de aula op de eerste verdieping. Daar zal Practimed onder andere lezingen organiseren voor hun huisartsen en personeelsleden.

Op de eerste verdieping van het nieuwe gebouw vind je vanaf juli enkele organisaties die werken voor kinderen en gezinnen. Zo zullen alle ouders zich hier nu ‘kind aan huis’ voelen, want het consultatiebureau van Kind en Gezin wijkt uit naar dit nieuwe pand. Ook de medewerkers van het VCLB (leerlingenbegeleiding) en de Landelijke Kinderopvang vzw krijgen er vanaf juli hun vaste stek. Verder is er kantoorruimte voorzien voor de Breese Dienstenonderneming. Zij bieden huishoudhulp via dienstencheques aan.

Al deze organisaties vallen onder de noemer van het Huis van het Kind, dat ook een plekje krijgt in de nieuwbouw. Yvonne Domen, coördinator van het Huis van het Kind, legt uit: “Het Huis van het Kind wil een laagdrempelige ontmoetingsplaats zijn voor alle Breese kinderen, jongeren én ouders. Zo kan je er in de toekomst terecht voor lezingen, cursussen en ontmoetingsmomenten. Ook zullen partnerorganisaties van Huis van het Kind zoals de Opvoedingswinkel, Pleegzorg en CAW er consultaties en adviesgesprekken organiseren.”

Vanaf juli vind je in het Huis van het Kind ook het nieuwe loket kinderopvang. Het fungeert als neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor ouders die op zoek zijn naar opvang. Yvonne Domen: “Het loket biedt een overzicht van alle opvangmogelijkheden en kan je doorverwijzen naar geschikte opvanginitiatieven. Zo willen we nog beter inspelen op noden en behoeften hierrond, met verscherpte aandacht voor kwetsbare gezinnen.”

Online vind je deze dienstverlening nu al terug. Zo bundelt onze website informatie over beschikbare opvangplaatsen en –mogelijkheden zowel voor opvang voor baby’s en peuters als voor buitenschoolse opvang. In een persoonlijk gesprek informeren we ouders hierover op maat en maken we samen de zoektocht naar een opvangplek eenvoudiger. Het Huis van het Kind vind je op onze website terug in de vorm van een online portaal dat je doorverwijst naar relevante info over zwangerschap, baby’s, jonge kinderen, tieners en jongeren.

Wat gebeurt er met het gedeelte van het oude ziekenhuisgebouw dat bleef staan? De diensten van het Breese Rode Kruis blijven aanwezig, en ook de Kleine Parel, een kinderdagverblijf waar vier onthaalouders een 15-tal baby’s en peuters opvangen. Het gebouw blijft ook de uitvalsbasis van ’t Kietelt vzw, een organisatie die kansarme kinderen door het aanbieden van een verjaardagsdoos een leuke verjaardag verzekert, en VZW Wiebe, een organisatie die instaat voor een integratievakantie en organiseren van allerhande activiteiten tussen kansarme en kansrijke kinderen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *