Expo op zoek naar E39 en namen van Eisdenaren

In de Sint-Willibrorduskerk van Eisden-dorp loopt momenteel een dubbele expo: ‘Tweemaal op zoek naar de weg’. Eén expo geeft een overzicht van het ontstaan en de aanleg van de E-39. Er zijn ook meer dan 100 foto’s tentoongesteld waarbij aan de bezoekers naar de namen van de afgebeelde Eisdenaren wordt gevraagd.

De expo is een initiatief van de Cel Mijnerfgoed in samenwerking o.m. ook de Stichting Erfgoed Eisden. Het geeft een overzicht van het ontstaan en de aanleg van de toen nog E-39 genoemde autosnelweg, tussen Maasmechelen en Lummen. Wordt nader belicht: de aanleg, het aparte verhaal van de opening, de betekenis en de waarde voor het Maasland en de tradities die onder de noemer “E-39” ontstonden. Zo waren er op sport ornooien E-39-prijzen te winnen. De aanleg van een voet- en fietspad naast de autosnelweg, om ook de voetgangers en de fietsers van Maasmechelen naar Stein te loodsen, was al een bijzonderheid in die dagen…

De beide tentoonstellingen vinden plaats in de Sint-Willibrorduskerk van Eisden-dorp. En dit gedurende de voormiddagen van de zaterdagmarkt in de maand juli telkens van 08.30 tot 12.00 uur.

Foto: Marie-Jeanne Brabants

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *