Kermis Molenbeersel verhuist naar parking GC De Stegel

Begin juli besliste het college van burgemeester en schepenen om de locatie van de kermis in Molenbeersel te wijzigen. Wegens onvoldoende ruimte op de vroegere locatie in de Kleine Scheurestraat en het feit dat daar de heraanlegging van de schoolomgeving gepland is, vindt Molenbeersel kermis vanaf nu plaats op de parking van GC De Stegel.

Schepen van feestelijkheden & verkeer Mark Hoedemakers: “De laatste zondag van augustus is het traditioneel kermis in Molenbeersel. Net zoals in Kinrooi is het een goed draaiende kermis waar veel te beleven valt. Het startschot wordt letterlijk gegeven met de kermiskoers en kermisloop op vrijdag. Tijdens de diverse wieler- en loopwedstrijden zal het centrum afgesloten zijn vanaf 16u00. Er is een parkeerverbod om de omloop. Vertrek en aankomst is ter hoogte van kruispunt Weertersteenweg-Smeetsstraat. Verder gaat het parcours over de Weertersteenweg, Slichtestraat, Oudekerkstraat, Zandveldstraat en Zandbosstraat. Plaatselijk verkeer zal de omleiding ter plaatse moeten volgen. Voor De Lijn is er een aparte omleiding.”

De voornaamste wijziging is dat de kermis voortaan plaats zal vinden op de parking van GC De Stegel. Die werd in het voorjaar van 2018 aangelegd. Op de 45 parkeerplaatsen kunnen ze de kermis mooi inplannen. Op het plan van de toewijzing van de standplaatsen, tellen ze een 24-tal foorkramers.

Burgemeester Jo Brouns: “De openingstijden van de kermis in Molenbeersel zijn:
– op vrijdag van 15.00 tot 24.00 uur
– op zaterdag van 17.00 tot 24.00 uur
– op zondag van 14.00 tot 24.00 uur
– op maandag van 14.00 tot 22.00 uur”

Voor zondagnamiddag heeft de gemeente bij Afdeling Wegen en Verkeer de toestemming gekregen om ook op zondag van 14.00 tot 24.00 uur een stukje van de Weertersteenweg verkeersvrij te mogen houden. Het is de bedoeling dat de kinderen dan zondag vrij op straat kunnen begeven op het gedeelte tussen de café’s Thalia en Molendorp. Dan kunnen ze trouwens tussen 15.30 en 17.30 uur een magische ontmoeting meemaken met Spiderman, de Sneeuwprinses en Sneeuwkoningin uit Frozen die eveneens present zijn op de kermis. De Slichtestraat en de Oudekerkstraat zijn dan ook afgesloten voor het verkeer. Er is plaatselijk een omleiding voorzien voor doorgaand verkeer.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *