Internationale tomatenproefdag bij Eddy en Danielle Ceyssens

Velt-Maasoeter organiseerde onlangs voor de zevende keer op rij een tomatenproefdag. Wat zeven jaar geleden bescheiden begon met een 50-tal tomatensoorten en ca. 20 deelnemers is nu uitgegroeid tot een evenement dat zijn gelijke niet kent in België.

Sinds twee jaar kan dit evenement aangekondigd worden als ‘internationaal’, want Nederlanders, Duitsers, maar ook Walen en West-Vlamingen kwamen afgezakt naar Neeroeteren.

Eddy Ceyssens is een autoriteit in tomaten kweken. Hij beheert een zadenbank van maar liefst 3.000 soorten. Die hij uiteraard niet allemaal kan zaaien. Hij wisselt die zaden uit met personen uit de hele wereld. Afgelopen zondag lagen 145 soorten te pronken op diverse tafels om gedegusteerd te worden. Ook gerechten, gerelateerd aan tomaten, mochten niet ontbreken: tomatencake, pesto, chutney, ketchup. Nieuw dit jaar was ook een stand van de zadenwerkgroep van Velt.

Ook de boekenstand met lesgevers van Velt werd druk bezocht. Pruimpjes waren gratis mee te nemen.
En voor de rest werden héél veel ideeën uitgewisseld: in allerlei talen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *