Maaseiker Kruisheren in film bij Nederlands Filmfestival

Voor het Nederlands Film Festival, dat volgende maand start, werd een documentaire geselecteerd over Kruisheren in Vlaanderen. Onder de titel ‘Celibaat’, volgt regisseur Daan Jongbloed, een kloostergemeenschap van zes kruisheren, waaronder een Maaseiker insteek.

Peter Snijkers uit Maaseik zal in de film te zien zijn. Een oom van Peter, Rik Snijkers was kruisheer in Maaseik die in Congo als missionaris actief was.

De film van Regisseur Daan Jongbloed werd vorig jaar gemaakt. “Ik was erg nieuwsgierig wat de keuze voor dit leven hen bracht en hoe zij dit leven ervaarden. Ik heb in een klooster gezeten en heb mijn eigen kamertje gekregen en probeerde mee te leven in het ritme van de dag. Ik heb het kloosterleven van dichtbij mogen ervaren”, aldus regisseur Daan Jongbloed.

Er loopt een initiatief om de film in Cultuurcentrum Achterolmen te gaan vertonen.


 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *