Unieke toertocht in Weert met VIP behandeling

Na het grote succes van de fietsclinic voor dames in 2017 en 2018 heeft TWC Weert weer het initiatief genomen om ook in 2019 tijdens de etappe van de Boels Ladies Tour in Weert een uniek side-event te organiseren en wel op woensdag 4 september.

Doordat dit jaar ook de start en de finish in Stramproy/Weert is hebben ze een uitgebreid programma, er is dit jaar niet gekozen voor een clinic maar voor een toertocht van ongeveer 50 km. Weert is al jaren ‘Wielergemeente’ dit wil zeggen dat de gemeente Weert samen met andere gemeenten in Limburg de wielersport promoot. In dit kader ondersteunt Limburg Cycling en de gemeente Weert deze toertocht en kan de organisatie, net als in 2017 en 2018, deze toertocht kosteloos aanbieden.

TWC Weert wil ook graag de komende jaren de toertocht/clinic organiseren om dit in de toekomst ook laagdrempelig te kunnen blijven organiseren en/of op andere wijze de wielersport te promoten zal er bij de ontvangst een bus staan waar iedere deelnemer geheel vrijblijvend een donatie kan doen.

De toertocht start in Weert. Onder politiebegeleiding worden de deelnemers naar de start in Stramproy begeleid. Om 12.00 uur zal Wethouder Sport Tessa Geelen het startschot geven voor de toertocht. De toertocht verloopt over het parkoers van de Boels Ladies Tour. In Thorn wordt even gepauzeerd onder het genot van een hapje en drankje en laten ze de professionals passeren.

Ook dit jaar worden rechtstreekse beelden uitgezonden van de koers door L1. Voor de live uitzending worden interessante beelden van de koers en side events uitgezonden.

Het programma:
10.30 uur ontvangst deelnemers ‘Toertocht met VIP behandeling’ bij Theater de Huiskamer Wilhelminasingel 10b te Weert in Weert met koffie en Weertervlaai
11.00 uur Introductie en toelichting programma
11.30 uur Vertrek op de fiets als peloton onder politiebegeleiding naar Stramproy
12.00 uur Start toertocht Boels Ladies Tour
12.45 uur Aankomst in Thorn
13.20 uur Passage Boels Ladies Tour in Thorn
13.30 uur Start 2e deel toertocht
15.00 uur einde toertocht, fiets stallen en naar VIP paviljoen voor de wedstrijd met een hapje en drankje (totaal drie rondes)
16.05 uur Finish etappe Boels Ladies Tour
16.30 uur Bijwonen huldiging winnaar en leiders in de klassementen
17.00 uur Buffet en Start ‘Musical Night’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *