Boels Ladies Tour in Weert en Stramproy

Woensdag 4 september is het zover: de Boels Ladies Tour in Weert en Stramproy! De wereldtop aan wielrensters start om 13.00 uur in Stramproy. Na een etappe van zo’n 130 km rijdt het peloton nog drie rondes door het centrum van Weert. Daarna finishen zij omstreeks 16.00 uur op de Wilhelminasingel. Een aantal wegen is daarom afgesloten en de wielerwedstrijd heeft tijdelijk gevolgen voor bereikbaarheid en parkeren in de binnenstad. Zowel in Stramproy als in Weert zijn allerlei andere activiteiten, die vooral gericht zijn op kinderen en hun ouders.

De meerdaagse Boels Ladies Tour duurt van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september. De woensdagetappe wordt gereden in de gemeente Weert. Tessa Geelen, wethouder van sport, is blij dat Weert weer het decor is voor de wielerwedstrijd. “Zo mooi dat iedereen weer samenkomt voor dit sportspektakel! Juist de combinatie van sport en entertainment én de combinatie van topsporters, recreatieve sporters en kinderen maakt dat dit evenement voor iedereen is. Ik kijk ernaar uit om het startschot te geven en om, samen met alle toeschouwers, de rensters aan te moedigen!”

Om 12.00 uur is de ploegenpresentatie op de startlocatie in Stramproy: het Kerkplein. Daar is een ‘meet & greet’ met de wielrensters. De Boels Ladies Tour start daar om 13.00 uur. Vlak voor de officiële tour begint, start daar ook een wielerclinic voor amateurwielrensters. Zij fietsen een deel van de route.
Rond 15.15 uur komen de eerste wielrensters aan op de Wilhelminasingel, in het centrum van Weert. Vanuit daar rijdt het peloton nog drie rondes op een afgezet parcours. Die route gaat vanuit de Wilhelminasingel over de Driesveldlaan, Parallelweg, Louis Regoutstraat, Kerkstraat, Keulerstraat, Parklaan, Diesterbaan, IJzerenmanweg, Voorhoeveweg, Kazernelaan, Industriekade, Willem I straat, Penitentenstraat, Beekpoort en eindigt weer op de Wilhelminasingel. Na drie rondes op dat parcours finishen de wielrensters op de Wilhelminasingel.

Foto: Georges Deswijzen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *