Gemeente Kinrooi zoekt standhouders voor kermis in Geistingen

kermis-

De gemeente Kinrooi onderneemt actie om de dorpskermissen te kunnen behouden en te verbeteren waar nodig. Na het niet doorgaan van Ophoven kermis in juni, wordt er nu volop werk gemaakt om van Geistingen kermis op 22 september een heus dorpsfeest te maken, onder andere met een rommelmarkt en braderie.

Daarom is de gemeente momenteel op zoek naar standhouders voor de braderie en de rommelmarkt, twee initiatieven die een nieuwe impuls kunnen geven aan dit traditioneel dorpsfeest op 22 september.

Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich melden bij de dienst vrije tijd in GC De Stegel. De eerste standhouders zijn reeds gekend. Zo zullen Bakkerij Breugel en het Vinkenbier niet ontbreken tijdens de braderie bij Geistingen kermis en ook Huske 44 liet al weten present te zijn met een stand met decoratiemateriaal.
Omdat het animo niet even groot is op alle kermissen in de gemeente Kinrooi, kunnen deze dorpsfeesten in een vicieuze cirkel geraken waarbij foorkramers onvoldoende interesse hebben om op de kermis te komen staan. Hierdoor was er in juni bijvoorbeeld jammer genoeg geen kermis in Ophoven. Dat was voor de gemeente een signaal om te bekijken hoe dat verbeterd kan worden in de toekomst. Het gemeentebestuur wil minstens één kermis per dorp behouden. Waar de kermis goed draait, kunnen er dat natuurlijk ook nog twee blijven. Maar de aandacht gaat nu in eerste instantie naar de kermissen die het moeilijk hebben, te beginnen met Geistingen (22 september) en Ophoven (7 juni 2020).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *