Natuurpunt Kinrooi trekt de wandelschoenen aan

Natuurpunt Kinrooi nodigt belangstellenden uit voor een wandeling door de prachtige Ziepbeekvallei in Rekem (bij Lanaken) op 25 augustus, van 08.00 tot ongeveer 12.00 uur.

Vertrokken zal worden aan De Smakerij, het voormalige douanekantoor te Kessenich, om 08.00 uur. Hier wordt via carpooling via Maaseik en Dilsen-Stokkemnaar Rekem gereden.

In Rekem start de wandeling bij Opvangcentrum ‘Ter Dennen’ aan de Molenbergstraat 101 te 3620 Rekem.
De gids is Jos Gorissen, gepensioneerd boswachter, die het gebied van de Ziepbeek kent als zijn broekzak. Het wordt aanbevolen laarzen of hoge waterdichte wandelschoenen aan te trekken.

De vallei van de Ziepbeek is gelegen aan de voet van het Kempens Plateau en is een van de weinige natte beekvalleien in de zoom van het plateau. De bovenloop van de Ziepbeek is niet alleen adembenemend mooi, maar ook een van de meest waardevolle natuurgebieden in de Lage Landen. De wandelaars vinden er een mozaïek van struwelen, droge en vochtige heide, elzenbroekbossen, moerassen, vennen, vijvers… met veel heerlijk geurende gagel, enkele orchideeën, bijzondere libellen enz. Met wat geluk ontmoeten ze de Gewone bronlibel, de vliegende tijger van de Ziepbeekvallei, of de gladde slang, de levendbarende hagedis of de hazelworm.

Aanmelden kan online.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *