Voorbereidingen Bevrijdingsfeest Stramproy

Ter voorbereiding van de activiteit rondom 75 jaar Bevrijding, en 70 jaar Soeverein Indië, is recent op ouderwetse wijze koren gemaaid in Stramproy. Het Kerkplein zal op 22 september een sfeer ademen van 70 jaar geleden.

Hoe dat toen was, is soms terug te zien op oude foto’s, waarvan een beroemd exemplaar laat zien dat het koren groeide tot ongeveer waar nu de ALDI staat. Het dorp stopte daar zo’n beetje, en ging over op boerenland. Die foto is de inspiratie om het koren weer terug te brengen naar het Kerkplein op 22 september. De oogst daarvan met zicht, of maaibalk en paard, het binden tot bossen, en opzetten van schoven, is al gebeurd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *