Jonge land- en tuinbouwers strijden om titel Held van ’t Veld

Op zondag 25 augustus strijden de jonge land- en tuinbouwers voor de titel provinciaal kampioen tijdens Held van ’t Veld 2019 in Bree.

Held van ’t Veld is een competitie die wordt georganiseerd door Groene Kring. Verschillende teams nemen het tegen elkaar op in een harde strijd. In de proeven zit steeds een ludieke link verborgen met de land- of tuinbouw. Fierljeppen met eieren, over een muur van stro geraken en melk dragen… Het is een competitie die in teams wordt gespeeld en dit om het groepsgevoel te versterken, te verbroederen met andere jonge land- en tuinbouwers en vooral om eens goed te ontspannen.

In teams van vijf spelers leggen de teams om beurt een proef af. Ook niet-Groene Kringploegen zijn zeer welkom. Om alle proeven tot een goed einde te brengen zijn vaardigheden, tactisch denkvermogen en handigheid van een niet te onderschatten waarde.

Naast de Held van ’t Veldcompetitie kan je het melkveebedrijf van de familie Braeken-Jehoul bezoeken, smullen van lokale lekkernijen, je ogen de kost geven bij het ploegkampioenschap en de kleinsten leren spelenderwijs meer over de landbouw. Kortom, de perfecte zondag om de zomervakantie mee af te sluiten.

Wil jij mee strijden of kom je supporteren voor ons jonge boeren uit Limburg? Kom dan zeker langs op zondag 25 augustus, vanaf 13.00 uur bij het Rorenijsje. Rorenweg 18, Bree.

Meer info en inschrijvingen vind je online.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *