Brass Night @ De Bunker in Kinrooi

Op zaterdag 21 september zakken twee Vlaamse Brassbands van topniveau af naar de Bunker in Kinrooi om er een onvergetelijke muzikale avond van te maken. Op het Nelisveld 4 in Kinrooi is er vanaf 19.00 uur ambiance wanneer de deuren openen. Het programma start om 20.00 uur.

United Brass en de Noordlimburgse Brassband zullen optreden in Kinrooi. Tickets kosten 12 euro. Het betreft ongenummerde plaatsen.

United Brass, dat zijn een dertigtal enthousiaste en gedreven muzikanten uit de regio Leuven die bewijzen dat brassbandmuziek alive and kicking en … van hoge kwaliteit is. United Brass laat met groot enthousiasme zo veel mogelijk mensen van de fantastische brassbandsound genieten. Onder leiding van dirigent Frank Vantroyen treedt United Brass daarom niet enkel ‘alleen’ op, maar ook in samenwerking met diverse artiesten. Zo hebben ze twee CD’s opgenomen met Lieven Tavernier, ondermeer bekend van De Fanfare van Honger en Dorst. Met hun typische brassklanken maakten ze onlangs nog het mooie weer op de Gentse Feesten.

Aan het einde van augustus 1995 verzamelen enkele fanatieke koperblazers uit het noorden van Belgisch Limburg rond het idee om samen een brassband te beginnen. Ze kijken rond in de regio en verzamelen muzikanten uit de HaFa-orkesten van o.a. Achel, Overpelt, Lommel, Eksel en Peer. Op 2 september van datzelfde jaar werd voor het eerst gerepeteerd. De band koos Eksel als thuisbasis: de Noord-Limburgse Brassband (NLBB) was geboren.
De NLBB werkte gestaag verder en hun succesvolle deelname aan verschillende binnen- en buitenlandse wedstrijden onder leiding van Ivan Meylemans werpte vruchten af. Voor een overzicht van die prijzen is hier te weinig plaats, daarvoor kan u terecht op hun website. Het voorlopig laatste wapenfeit geven we wel mee: in 2018 werden ze vierde in de kampioensdivisie van de Vlaamse brassbandkampioenschappen onder leiding van Erik van de Kolk.

Op 21 september stelt NLBB de CD ‘No man’s land’ aan het grote publiek voor. De spectaculaire titeltrack van de CD ‘No man’s land’ werd in 2018 gecomponeerd in opdracht van de NLBB. De samenwerking met de Limburgse sopraan Kelly Poukens zorgt voor enkele betoverende momenten. Na een geweldige première op het nationale kampioenschap zat de band drie dagen in de opnamestudio. Met enige trots kan de organisatie melden dat die opnames in de nieuwe zaal plaatsvonden. De Bunker: getest én goedgekeurd. Dat de officiële CD-voorstelling plaatsvindt op dezelfde locatie als waar de opnames gemaakt werden is dan ook uniek te noemen. En een reden te meer om te komen luisteren op zaterdag 21 september.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *