Ondernemers gezocht voor ME-oefening in Weert

Politie

De Mobiele Eenheid (ME) van de Politie Limburg oefent 3 en 24 oktober in de Weerter binnenstad. Tijdens deze oefeningen worden zo’n 150 politiemensen van de ME getraind. Scholieren van verschillende onderwijsinstellingen verzorgen het tegenspel. Voor de oefening zoekt de politie ook nog ondernemers van de Weerter binnenstad.

De trainingen van de ME bestaan uit meerdere onderdelen. Het merendeel van die onderdelen vindt vooral in besloten omgeving plaats. Trainen in een publieke omgeving is van absolute meerwaarde voor de politie. Donderdag 3 oktober en donderdag 24 oktober is de binnenstad van Weert het decor van die trainingen. Van 9.00 tot 16.00 uur worden er op beide dagen situaties in scene gezet, waarop het ME-peloton in actie komt. Bezoekers van het centrum van Weert worden op diverse manieren geïnformeerd over die oefeningen.

Tijdens de oefeningen in de binnenstad zijn winkels, horeca en andere voorzieningen gewoon bereikbaar. De overlast voor het winkelend publiek wordt zoveel als mogelijk beperkt. De oefeningen worden op verschillende manieren, ook ter plekke, bekend gemaakt. Daarnaast zijn er tijdens de trainingsdagen telefonische informatienummers van politie en gemeente voor vragen van inwoners / winkelend publiek of ondernemers beschikbaar.

De trainingen in de Weerter binnenstad vinden met name in de openlucht plaats. De politie is nog op zoek naar ondernemers in die binnenstad die mee willen werken aan de oefening. Zo kunnen ze bijvoorbeeld in scene zetten dat een groep personen door de ME uit een horecagelegenheid gehaald moet worden, of dat we een verdachte in een ander pand moeten aanhouden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *