Achtervolging door Maaseik resulteert in werkonbewaamheid agent

Politie Maasland

Een agent van de politiezone Maasland is zondagochtend gewond geraakt bij een achtervolging vanuit het centrum van Maaseik tot aan een huis in de buurt van Siemkensheuvel.

De agent op de motor werd aan een oprit meegesleurd toen de gedrogeerde bestuurder de vlucht nam. De dertiger wordt onder meer van poging doodslag verdacht.

Zondag 25 augustus even na 03.00 uur was een ploeg van de politiezone Maasland de SLim-controle op de Maastrichtersteenweg aan het beëindigen toen ze een auto onverantwoord snel over de Koning Boudewijnlaan richting Maastrichtersteenweg zagen rijden. Plots zag men een voertuig dat tegen 180 kilometer per uur aan het rijden was.

De chauffeur negeerde de rode verkeerslichten aan Siemkensheuvel en reed richting Elen alwaar hij een eind verder een oprit op reed. De bestuurder stapte uit en opende de poort naar zijn eigendom. De motard die de chauffeur volgde was ondertussen van zijn motor afgestapt en sommeerde de verdachte naar hem toe te komen. Deze negeerde de bevelen en stapte terug in de wagen. De politie-inspecteur wilde dit verhinderen en tijdens de schermutseling gaf de verdachte vol gas om zijn eigendom op te rijden waarbij de inspecteur even meegesleurd werd en daarna ten val kwam.

De politieman werd overgebracht naar het ziekenhuis met diverse verwondingen. Hij is voorlopig 14 dagen werkongeschikt verklaard. De bijgekomen ploegen konden de verdachte niet meer lokaliseren. Hij werd geseind ter arrestatie. Omstreeks 05.05 uur bood de 30-jarige chauffeur zich aan op het politiecommissariaat alwaar hij van zijn vrijheid werd beroofd.

Een blaastest legde een positieve drugtest af. Zijn rijbewijs werd ingetrokken en zijn wagen werd in beslag genomen. De verdachte werd verhoord over de feiten met bijstand van een advocaat. Na het verhoor en contactname met het parket werd de verdachte in vrijheid gesteld. Hij zal zich later voor de rechtbank dienen te verantwoorden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *