Levenslang wonen in Kinrooise wijk Zielderveld

De woonmaatschappij Ons Dak investeert sterk in de wijk Zielderveld in Kinrooi. In overleg met de gemeente Kinrooi werden 18 fraaie appartementen, die volledig inspelen op de nood aan levenslang wonen, gebouwd. Zeven nieuwe woningen verhogen het lokale sociale-woonaanbod. De aangelegde fiets- en voetpaden, zit- en rustplekken en speelzones vervolledigen het mooie plaatje.

Dit voorjaar kregen 27 bewoners de sleutel van hun nieuwe woning.

Het project van Ons Dak speelt in op de lokale woonbehoeften in Kinrooi. Burgemeester Jo Brouns licht toe: “Senioren willen liefst zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. De gemeente Kinrooi en Ons Dak bieden de bewoners van Kinrooi en de wijk Zielderveld die mogelijkheid.”
De 18 nieuwe appartementen zijn volledig aangepast aan de noden van ouderen. Er zijn speciale voorzieningen voor rolstoelbewoners en alle noodzakelijke comfort voor senioren: inloopdouches met zitje, brede deuren, aangepaste toiletten en een ruime lift voor de appartementen op de verdieping.”

Zeven gloednieuwe sociale woningen verhogen het lokale woonaanbod. De huizen met 2 slaapkamers op de verdieping hebben een carport en private tuin. Ideaal voor gezinnen met kinderen.

Aan de rand van het bouwproject creëren groenzones een natuurlijke overgang naar de bestaande huizen. De nieuwe voet- en fietspaden verfraaien het woonproject en garanderen veilige verbindingen naar de omliggende straten en de dorpskern van Kinrooi.

Bij de herinrichting van de wijk wordt maximaal ingespeeld op het bevorderen van onderling sociaal contact. Zo zijn er verschillende zitplaatsen en plekken waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het bestaande buurthuis werd volledig geïntegreerd in de aanleg van de omgeving.
Aan de randen van het nieuwe project werden de groene zones heraangeplant en de speelzones opgefrist. Waterbekkens vangen het regenwater op om te infiltreren in de bodem. Alles
draagt bij tot de gezelligheid én het ecologische karakter van de wijk.

Ons Dak hecht veel belang aan nauwe samenwerking met professionele partners. Voorzitter Chrétien Van De Beek: “Via een Design&Build-procedure werd een oproep gelanceerd aan ontwerpers én aannemers om samen een projectvoorstel met offerte in te dienen. Aannemer “Tijdelijke vereniging Vandekerkhof uit Bocholt en Nullens uit Bree” en ontwerper Jo Decsi uit Maasmechelen wonnen als beste bouwteam deze aanbesteding.”

Buro LST uit Maaseik ontwierp de aanleg van wegen, pleinen en groen. Aannemer J&N uit Tessenderlo voerde deze omgevingswerken uit.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *