De Pax-band organiseert WK sjakossen gooien in Oostenrijk

De Pax-band uit Opitter gaat al vele jaren naar Tirol. De sympathisanten van de Pax-band worden in de watten gelegd, zo wordt er gezorgd dat ze zich goed amuseren. Dit jaar was er een WK sjakossen gooien onder leiding van teammanager André.

Dinsdag 6 augustus om 22.00 uur stipt vertrok de bus met de muziekliefhebbers en muzikanten van de Pax-band uit Opitter richting Oostenrijk, meer bepaald Elbigenalp. ’s Morgens om acht uur kwamen ze aan in hotel Stern. Al snel trokken de aanwezigen de steile bergen in waar de Opitterse Pax-band zich opstelde en vele gasten verraste met hun ludieke muziek en bijhorende songs gebracht door: Julie, Melissa en André. Dirigent Raf Janssen, die deze band al jaren dirigeert, moest enkele bisnummers opdragen wanneer het publiek blijft applaudisseren.

Om 18.00 uur kondigde André aan dat er een grote wedstrijd werd georganiseerd: WK sjakossen gooien, met een mooie prijs voor de winnaar. Dit ging door in vier afvalronden, telkens vielen er tien kandidaten af. De laatste tien streden op zaterdagavond voor de finale. Het was gerechtsdeurwaarder Guido Flipkens die zorgde dat alles volgens de regels verliep. De grote winnaars van dit WK waren Rianne en Ghislain Kaufman uit Hamont, ze werden gekroond tot sjakossengooier 2019. Jammer genoeg komt aan alles een einde en vertrokken de vrolijke vrienden van de Pax-band op zondagmorgen terug richting Opitter.

Foto: Roel Vliegen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.