Eddy Nijsen toont Uniek hout met een draai

De monumentale omgeving van de Sint Annamolen, de molen van Keent is vanaf zaterdag 7 september de locatie voor een bijzondere tentoonstelling. Weertenaar Eddy Nijsen toont in de molen kunstobjecten en gebruiksvoorwerpen die hij uit het hout van talloze Weerter bomen, maar ook uit bijzondere houtsoorten uit andere delen van deze aardbol en uit archeologisch hout, gedraaid en gevormd heeft. Met recht ‘Uniek hout met een draai’ dat tot en met 22 september iedere woensdagmiddag, zaterdag en zondag in de Sint Annamolen aan de Keenterstraat 1a te zien is.

Eddy creëert unieke items gemaakt van vele verschillende soorten kwaliteitshout. Olijfhout is een van zijn favorieten. De hoge natuurlijke duurzaamheid van Olijfhout, de prachtige kleuren en de fijne textuur lenen zich uitstekend voor het maken van decoratieve objecten. Ook mooi inlands Eikenhout, Iephout, Olijfes, het Surinaams Snakewood ook wel Letterhout genoemd en het prachtige teakhout zijn voorbeelden uit de grote keuze aan luxe houtsoorten waarmee Eddy werkt.

Voor bijzonder exclusieve houtsoorten heeft Eddy connecties met houthandelaren in o.a. Nederland , België, Duitsland, Spanje, Suriname, Brazilië, Australië en Amerika.
Heel bijzonder om te vermelden is dat Eddy Nijsen ook met archeologisch hout werkt. Te noemen zijn dan bv oude houten whisky-, en wijnvaten, eeuwenoude Olijfbomen maar ook het hout van een lokale middeleeuwse of Romeinse waterput die hier in de regio werd opgegraven. Eddy werkt met hout waarin soms eeuwenoude geheimen schuilen.
Van vazen tot bloemzuilen, van lampen tot tapasplanken. Van vriendschapsringen tot pepermolens, van grote plantenpotten tot sporttrofeeën. Al het mogelijke is denkbaar, al het denkbare is mogelijk.

Om van zijn hobby, zijn beroep te maken ging Eddy Nijsen in de leer bij de bekende inspirators in de houtdraaierij als Ronald Kanne (Nederland) Mick Henbury (England), Phill Irons (England) Jo Winter (Duitsland) en bij het Gilde van Houtdraaiers in België. Daardoor ontwikkelde hij zich tot de artistieke vakman die hij nu is. Daarbij wil hij met door zijn houtobjecten mensen verwonderen, prikkelen, blij maken en een verhaal vertellen. En dat lukt hem keer op keer. “De verhalen achter de opdrachten zijn soms onvoorstelbaar, die emoties voel ik aan en verwerk ik in het ontwerp”, vertelt hij.
Ook tijdens de tentoonstelling zal Eddy Nijsen diverse dagen in de molen aanwezig zijn om die bijzondere verhalen over zijn kunstobjecten en voorwerpen te vertellen.

De tentoonstelling Uniek hout met een draai is in de Sint Annamolen te bezoeken vanaf
07 tot en met 22 september op woensdagen van 13 tot 17 uur, zaterdagen en zondagen van 11 tot 17 uur. Groepsbezoeken zijn ook op andere dagen mogelijk na een vooraf gemaakte afspraak. De Sint Annamolen vindt u aan de Keenterstraat 1a in Weert.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.