Geen buit bij plofkraak Kinrooi

Op de Breeërsteenweg in Kinrooi is donderdagochtend een plofkraak uitgevoerd aan een bankkantoor van KBC. Er werd geen buit gemaakt maar de schade aan het kantoor is aanzienlijk. Er vielen geen gewonden.

Omstreeks 04.10 uur werd Politie CARMA opgeroepen voor een plofkraak op de geldautomaat in het KBC-bankkantoor in de Breeërsteenweg. Omwonenden meldden een luide knal en merkten schade op aan het kantoor. De verdachten zouden met een donkere auto met Nederlandse kentekenplaat weggevlucht zijn in de richting van Kessenich.

Er werden explosieven gebruikt om de bankautomaat open te breken. De schade aan het kantoor ten gevolge van de ontploffing is groot, maar de inbrekers slaagden er niet in om geldbiljetten te stelen. De aangrenzende woningen raakten niet beschadigd.

De politie kon ter plaatse en in de omgeving geen verdachte personen meer aantreffen en stelde een veiligheidsperimeter in. Uit veiligheidsoverwegingen zijn enkele bewoners van de bovenliggende appartementen even geëvacueerd, maar zij konden al snel terugkeren naar hun woning. DOVO en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse voor onderzoek. Politie CARMA voerde de eerste vaststellingen uit en de FGP Limburg zet het onderzoek verder.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.