Lustrum voor Maaseiker petanque weekend

Het Maaseiker petanque weekend is toe aan zijn 5de editie. In die tijd is het uitgegroeid tot het grootste internationaal toernooi van de Benelux. 1300 deelnemers, 18 nationaliteiten, 250 kg friet en 100 kg stoofvlees staan klaar voor de feesteditie.

Sinds de start groeit het Maaseiker petanque weekend elk jaar. Elk jaar worden ook nieuwe dingen aangekocht met de winst van de vorige editie. Dit jaar zijn dat een aantal schakelkasten, een tribune en een grote terrastent. Voor de gelegenheid aangevuld met een heuse cocktailbar.

Die zullen de genodigden naar waarde weten te schatten want het gaat om meer dan petanque alleen. Veel deelnemers komen van ver. Zoals de nationale ploeg van Spanje, Oostenrijkers, Slovaken en zelfs Mongolen. Die allen onderdak en eten verschaffen, vergt een heus huzarenstuk qua logistiek. Gelukkig kan men terugvallen op de accommodatie van Internaat Amigo. Die is perfect voor dit evenement en biedt onderdak aan 160 deelnemers. Daarnaast verblijven nog eens 200 mensen op de camping van het terrein langs de Diestersteenweg, terwijl anderen hun toevlucht zoeken tot een B&B of het aanpalende kasteel van Wurfeld.

Het toernooi duurt 3 dagen en vangt iedere dag aan om 09.00 uur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *