Protest tegen watervliegveld in Ophoven

Dirk De Coster uit Dilsen-Stokkem heeft het initiatief genomen om het eerste watervliegveld van Vlaanderen aan te leggen op de Maasplassen in Ophoven. Dit initiatief stuit echter op protest.

Inmiddels heet De Coster een milieuvergunningsaanvraag ingediend.

De Coster heeft ervaring rondom kleine vliegtuigen. Hij is al lange tijd lid van de Koninklijke Vliegclub Limburgse Vleugels, die hun terrein hebben bij EBZW in Zwartberg.

In West-Europa is het landen en starten van vliegtuigen op het water bijzonder beperkt. De Maasplassen in Ophoven zouden volgens de initiatiefnemer een goede locatie zijn. De Coster denkt dat de vergunning zal komen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Protest tegen watervliegveld in Ophoven”

  1. Eventjes er op wijzen dat in een reeks artikels in De Weekkrant enkele jaren geleden over Maaslandse politici, waarin hen gevraagd werd welk idee ze graag in de toekomst zouden willen verwezenlijken, CD&V-schepen van openbare werken en financien van Kinrooi Wim Rutten als eerste met het idee in de openbaarheid kwam om zulk een ” watervliegveld” te realizeren.
    Hij beweerde toen zelfs dat deze vliegtuigjes zonder lawaai zouden kunnen opstijgen en landen…. ?????
    Als bestuurslid CIRO, afgevaardigd bestuurder vzw Boterakker en Agropolis service nv is dit zeker iemand die links en rechts een flinke vinger in de pap heeft.
    Wat is zijn invloed in het gemeentebestuur? Wat is het officiele standpunt van de gemeente Kinrooi in deze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *