Speciale Meemaakdag voor Kinrooise jongeren

Dit voorjaar lanceerden gemeente en OCMW Kinrooi het online platform kinrooimeemaken.be. Tijdens de online fase kwamen meer dan 106 ideeën binnen. Het offline traject bestond uit verschillende Meemaakmomenten, waaronder binnenkort nog eentje speciaal voor de gemeenteraad en eentje voor jongeren.

De ideeën en voorstellen van het online traject kinrooimeemaken.be en de offline momenten van de Meemaakavonden zijn een bron van inspiratie voor de meerjarenplanning. Op 23 april was er een Meemaakavond specifiek voor adviesraden en verenigingen. Op 11 en 18 juni waren er respectievelijk in GC De Stegel en Agropolis Kinrooi Meemaakavonden voor alle geïnteresseerde burgers. Die avonden gaven een goed beeld over hoe de betrokken inwoners de toekomstvisie van Kinrooi zien.

Vooraleer het gemeentebestuur aan de meerjarenplanning begint, zijn er nog Meemaakmomenten voor twee specifieke doelgroepen, met name de gemeenteraad en de Kinrooise jongeren.

Op dinsdag 3 september worden alle gemeenteraadsleden verwacht. Zij krijgen dan een terugkoppeling over de gevormde toekomstbeelden. Vervolgens kunnen ze als beleidsmakers oordelen wat voor hen prioritair is en welke acties daaruit voort kunnen vloeien.

Omdat jongeren niet zo goed vertegenwoordigd waren op het online platform – men kon trouwens pas vanaf 16 jaar deelnemen aan het online traject – zal de jeugdraad nog een aparte Meemaakdag organiseren op zaterdag 21 september om 10.30 uur in de kleine zaal van GC De Stegel. Daarbij zal er gepolst worden wat Kinrooi aantrekkelijk(er) maakt voor jongeren, wat ervoor zorgt dat ze in Kinrooi blijven wonen in plaats van te verhuizen naar bijvoorbeeld Hasselt, Leuven of Antwerpen? Jongeren (tot 25 jaar) die een antwoord op deze vragen hebben of die erover willen nadenken, zijn van harte welkom op 21 september.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *