Tentoonstelling rondom De grauwe Klauwier

Iedereen kent Zorro wel: de Spaanse gemaskerde held die dapper al het onrecht en corruptie bestrijdt. Wist je dat er in Bree ook een soort Zorro rondloopt, of eerder gezegd rondvliegt? Dit is de grauwe klauwier, die je kan herkennen aan zijn ‘zwarte masker’, net zoals Zorro. Vroeger was de vogel een typische soort in Noord- en Noordoost-Limburg. Nu is dat anders. De populatie van de grauwe klauwier bleef krimpen en krimpen, totdat er enkel in St. Maartenheide in Bree nog maar één broedkoppel was.

Daarom organiseert Natuurpunt Bree een tentoonstelling over deze mysterieuze vogel. Je zal leren over de habitat, het voedsel en de levenswijze van de grauwe klauwier, en wat Natuurpunt Bree allemaal doet om deze bedreigde soort te redden.

Elke zondag is de tentoonstelling te zien in het Natuur.huis Mariahof, Mariastraat 51 in Bree, tot en met 15 oktober. In de zomermaand augustus kan je ook woensdag een bezoekje brengen van 14.00 tot 17.00 uur. De inkom is gratis.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.