Volk en wagens in Bocholt

Vrijdagavond 9 augustus vond in Bocholt rond de kerk de vierde Classic Car Meeting plaats. Deze maand stond die in het teken van het merk Volkswagen, vooral vertegenwoordigd door het legendarische Kevertje.

Een grijze wolkendeken en dreigende druppels voorspelden weinig goeds, maar vanaf het ogenblik dat een rijtje Kevers met het typische geluid van hun luchtgekoelde boxermotoren kwam aangereden, werd het droog en kwam de zon zelfs kijken. Korte tijd later stond er een hele rij Volkswagen Kevers op het plein, te beginnen met een schitterende brilkever over modellen uit de zestiger jaren tot latere versies uit de jaren zeventig.

Een mooi totaaloverzicht van de geschiedenis van een auto waarvan meer dan 20 miljoen exemplaren gebouwd zijn en die een beetje het autorijden voor de gewone man in de straat mogelijk gemaakt heeft met het gekende succesverhaal als gevolg. Ook afgeleiden van het originele concept, zoals de Karmann Ghia en de T1, waren van de partij. Recentere modellen als de Polo, de Scirocco en uiteraard de Golf schoven gedurende de avond aan. De avond werd symbolisch bekroond met een kleurrijke dubbele regenboog om aan te geven dat iedereen die van oude voertuigen houdt welkom is in Bocholt, ongeacht kleur, grootte of waarde.

De volgende en laatste gelegenheid dit jaar om elkaar te treffen op het kerkplein zal vrijdag 13 september zijn.

Foto: Danny Das

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.