Werkcongres Regenboogsteden op 29 augustus

Op donderdag 29 augustus organiseren de gemeenten Weert en Roermond een ‘Werkcongres Regenboogsteden Weert en Roermond’. Tijdens dit werkcongres worden ideeën opgehaald voor activiteiten voor en met LHBTI-inwoners (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen). Wethouder Geert Gabriëls (Weert) en wethouder Marianne Smitsmans (Roermond): “Wij vinden het belangrijk dat we dit samen met verenigingen en inwoners van Weert en Roermond doen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich thuis en betrokken voelt in onze gemeenten.”

Sinds het tekenen van de intentieverklaring op 12 oktober 2018 trekken Weert en Roermond officieel gezamenlijk op als ‘Regenboogsteden’. Regenboogsteden zijn steden die de ambitie hebben om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTI-inwoners verder te bevorderen. Hiervoor krijgen ze rijksmiddelen.

De gemeenten Weert en Roermond hebben een procesteam gevormd met verschillende organisaties die zich inzetten voor de rechten van LHBTI-inwoners (COC Limburg, ADV Limburg, B∙Sassy en de Gay Soos). Het procesteam wil hier graag meer mensen bij betrekken. Hoe groter de groep, hoe meer we kunnen bereiken. Hiervoor organiseren de gemeenten Weert en Roermond een werkcongres. Verenigingen en organisaties uit Weert en Roermond zijn hiervoor uitgenodigd. Ook inwoners zijn van harte welkom om mee te praten.

Het doel van het werkcongres is om met elkaar ideeën op de halen en op zoek te gaan naar initiatieven voor de jaren 2020-2022. Hier moet uiteindelijk een activiteitenplan met activiteiten voor en met LHBTI-inwoners uit voortkomen.

Het regenboogcongres vindt plaats op donderdag 29 augustus bij RICK (Wilhelminasingel 12 Weert). Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom. Om 19.15 uur openen wethouder Geert Gabriëls en wethouder Marianne Smitsmans het werkcongres, waarna om 19.45 uur een brainstorm volgt om ideeën en initiatieven op te halen. Rond 21.45 uur wordt de avond afgesloten met een borrel.

Iedereen die mee wil praten, is van harte welkom. Je kunt je hiervoor aanmelden vóór 28 augustus.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *