Bestuur Ziekenhuis Maas en Kempen verder zonder Stad Bree

Ziekenhuis ZMK bushalte

Het ziekenhuis in Maaseik zal bestuurlijk verder gaan zonder de Stad Bree. De extra kosten van vier miljoen euro voor de nieuwbouw zijn de druppel voor het stadsbestuur van Bree om uit het bestuur te stappen.

De onderhandelingen over het ziekenhuis lopen al langer, meldt Het Nieuwsblad. Het ziekenhuis wilde bij zowel de Stad Maaseik als de Stad Bree 10 miljoen extra interesten innen. Omdat de nieuwbouw al meer gekost had dan geraamd, wilde de Stad Bree niet betalen.

De verdeling van 60/40 tussen Maaseik en Bree zou betekenen dat Bree 4 miljoen extra zou moeten ophoesten. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera benadrukt dat Bree partner blijft, maar is niet zeker over waar de toekomst van het ziekenhuis ligt, al gelooft ze wel dat er een is.

In Maaseik willen ze zich wel blijven engageren, maar vragen ze garanties. Het ziekenhuis ligt op hun grondgebied, en burgemeester Johan Tollenaere wil ook graag een regionaal basisziekenhuis in eigen stad houden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *