Machinecoöperatie Agropolis Kinrooi CVBA neemt intrek op Agropolis Site

MCA (Machine Coöperatie Agropolis) staat in voor de gezamenlijke aankoop, onderhoud én uitleen van landbouwmachines ten behoeven van haar 70 leden. Zo kan de investeringsdruk per individueel landbouwbedrijf drastisch worden verminderd. Als centrale locatie voor haar werking werd gekozen voor een perceel op Agropolis, de bedrijvenzone die volledig ten dienste staat van de land- en tuinbouw.

De gemeente Kinrooi heeft een rijk agrarisch verleden. Al eeuwenlang typeert haar landbouwbedrijvigheid de gemeente als een van de meest vruchtbare gebieden in de regio. Dit rijke landbouwverleden kent ook reeds lange tijd een intense samenwerking tussen landbouwers. Deze samenwerking wordt nu verder uitgebreid door oprichting van de nieuwe coöperatie. Doelstelling is om gezamenlijk met alle leden landbouwmachines aan te kopen en te voorzien in gezamenlijk onderhoud. Deze machines kunnen vervolgens door de 70 leden van de coöperatie aan een goedkoop tarief worden gehuurd, waardoor de investeringsdruk per individueel landbouwbedrijf drastisch wordt verminderd.

Als uitvalsbasis voor de werking van de coöperatie werd gekozen voor Agropolis. Hier is een perceel van 1,25ha ter beschikking gesteld, de loodsen doen niet enkel dienst als opslag ruimte, ook het onderhoud van de machines vindt hier plaats. Kristof Das, manager van Agropolis: “We zijn verheugd met de komst van de machinecoöperatie naar Agropolis. Op die manier zetten we een grote stap richting ondersteuning van de lokale landbouwers, zodat de toekomst van deze sector in de gemeente wordt verankerd.”

De financiering van het nieuwe gebouw wordt gedragen door VZW Boterakker, dewelke zichzelf als doelstelling heeft gegeven om projecten te ondersteunen ten behoeve van de lokale land- en tuinbouw. Hubert Brouns, voorzitter VZW Boterakker: “Samen met ons bestuur, dat trouwens ook voor meer dan de helft bestaat uit landbouwers, hebben we de keuze gemaakt om dit project ten volle te ondersteunen. Gezien het groot aantal leden van de coöperatie, kunnen we meteen een grote impact creëren inzake de versterking van de lokale landbouwbedrijven.”

Bovenop de loods, werd ook werk gemaakt van doorgedreven service naar de leden. Mario Fiddelaars werd aangesteld als coördinator en onderhoudstechnieker van de coöperatie en is al van voor de bouwwerken in de weer om alles in goede banen te leiden. Jos Hoeken, voorzitter Machinecoöperatie Agropolis Kinrooi CVBA: “Mario is hét aanspreekpunt voor onze leden. Dankzij de nieuwe loods, samen met de coördinerende rol van Mario, zijn we overtuigd van de meerwaarde die de machinecoöperatie teweeg brengt voor haar leden.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *