Gemeentemuseum Weert stelt nog één keer haar deuren open

Jacob van Horne museum Weert

Voordat de verbouwing van start gaat, gaat het Gemeentemuseum nog één keer open, om het gebouw in de bestaande situatie te zien. Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september 2019 van 10.00 tot 17.00 uur en Cultureel Lint op zondag 22 september 2019 van 13.00 tot 17.00 uur is het museum open.
In het bijna lege pand worden in diverse ruimtes de plannen voor de aanstaande verbouwing gepresenteerd. Bezoekers worden door medewerkers van het museum rondgeleid. Het is zelfs mogelijk om op een aantal muren in het gebouw een laatste groet of mooie herinnering achter te laten.

Gemeentemuseum Weert staat aan de vooravond van een ingrijpende verbouwing en een vernieuwing van de inhoudelijke visie die het museum klaar moeten maken voor de toekomst. Het museumgebouw is op dit moment gesloten in afwachting van de verbouwing die in 2021 gereed moet zijn. De tussentijd wordt gebruikt om de verbouwing voor te bereiden, de collectieregistratie op orde te brengen, de nieuwe organisatie op te bouwen en om een tentoonstellings- en activiteitenprogramma te ontwikkelen.

Online is het mogelijk om de ontwikkelingen van het museum op de voet te volgen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *