Schimmen in Thorn

De Stichting Historisch Spel Thorn heeft vanaf 2005 een aantal Nederlandse en Belgische schrijvers de opdracht gegeven een toneelstuk te schrijven over de geschiedenis van Thorn. Dit resulteerde in een vijftal korte en langere toneelstukken die van vanaf 2006 tot 2010 door toneelvereniging Applaus samen met een aantal spelers van buitenaf successievelijk in Thorn zijn opgevoerd. De eenakter ‘Schimmen’, geschreven door de Vlaamse schrijver Erik Vlaminck is er een van.

Aangezien Schimmen betrekking heeft op de geschiedenis van Thorn in de laatste dagen van de tweede wereldoorlog, was de herdenking 75 jaar bevrijding een uitgelezen gelegenheid voor toneelvereniging Applaus om dit spel opnieuw in te studeren.

Een Belgische man en een vrouw uit Thorn hebben gemeenschappelijke herinneringen uit de laatste oorlogsdagen. Hij was soldaat in het leger van de bevrijders en zij was een jong meisje in Thorn tijdens deze hectische periode en samen hebben ze ingrijpende ervaringen uit die tijd, die ook nu nog door hun hoofd spelen.

Het Gemeentemuseum Het land van Thorn is dankbaar dat dit onderdeel uit het programma van de Stichting Herdenking Bevrijding Thorn in het museum wordt uitgevoerd op zondag 22 september, successievelijk om 13.30 en 15.30 uur. De toegang is gratis.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *