Weerbaarheidsdialoog in Maaseik

Op donderdag 26 september 2019 om 20.00 uur in cultuurcentrum Achterolmen in Maaseik de avondvoorstelling ‘Vluchten’ door. Dit is een project in het kader van de zogenaamde ‘weerbaarheidsdialogen’.

Een uitwisseling tussen leerlingen en leerkrachten, jongeren en begeleiders onder het motto ‘voel je verbonden’. Deze voorstelling is gratis en belicht een actueel thema in de samenleving.

Layla Önlen en Jamal Kazza, op het eerste zicht elkaars tegenpool. Zij woonachtig in Neerpelt, hij in Maasmechelen. Maar op het grondgebied tussen Genk en Gent delen ze een groot speelvlak. Een geografische beeldspraak die illustreert hoe Layla en Jamal sterk met elkaar verweven zijn.

Beiden jeugd- en vormingswerker in hart en nieren met een grote passie voor theater. Op sociaal, cultureel en persoonlijk vlak distantiëren zij zich bewust van het nogal harde en koude beeldscherm van de samenleving. Fysiek, mentaal en emotioneel zoeken ze elke grens op die een gelaagde identiteit probeert te miskennen. Jij, ik, wij allen. Man, vrouw en transgender. Homo, lesbisch en hetero. Ouders en kinderen. Religie en wetenschap. Verleden, heden en toekomst. Voortdurend zijn we op zoek naar onszelf. Maar voelen ons niet altijd gehoord of begrepen.

‘Vluchten’ belicht een strijd die menig mens voert, een verlamming ervaart of op de loop gaat. Tot in de kern doordrongen van universele waarden en rechten. Met een luide verstaanbare kreet binnen de voorziene werkwinkels, genaamd de ‘weerbaarheidsdialoog’. Een krachtige creatieve uitwisseling tussen leerlingen en leerkrachten, jongeren en begeleiders, onder het motto ‘voel je verbonden?!’ begeleid door NEI TRED vzw en Groep INTRO vzw.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *