Elise Mertens feestelijk ontvangen in Hamont-Achel

Op dinsdag 10 september 2019 om 15.30 uur ontving het College van Burgemeester en Schepenen het Hamont-Achelse tennistalent Elise Mertens in het stadhuis voor een korte felicitatie voor haar overwinning in het dubbelspel op de US Open.

Op dinsdag 10 september 2019 om 15.30 uur ontving het College van Burgemeester en Schepenen van Hamont-Achel Elise Mertens in het stadhuis voor een korte felicitatie. De internationaal tennisster en Hamont-Achelse won vorige zondag samen met haar tennispartner Aryna Sabalenka het dubbelspel op de US Open. Zo’n uitzonderlijke sportieve prestatie konden we niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan.

Elise zakte gisteren met papa Guido af naar het stadhuis, waar ze hartelijk ontvangen werden door burgemeester Rik Rijcken en een delegatie van schepenen. “Wat ik persoonlijk het mooist vind, is het enorme respect dat Elise heeft voor elke tegenstander, maar dit ook van hen krijgt”, zei burgemeester Rik Rijcken in zijn toespraak. “Wat Elise en Aryna tijdens hun dubbelspel in de US Open sierde, was niet alleen hun verbetenheid gedurende het hele toernooi, maar vooral het feit dat ze samen hebben genoten van alle wedstrijden. Wat heerlijk om te zien: die spontaniteit tussen jou en Aryna!”, aldus de burgemeester. Na de toespraak reikte de burgemeester nog bloemen en cadeaus uit. Nadien was er nog even tijd voor een ontspannen babbel, met een hapje en drankje.

Niet alleen Elise zelf werd in de bloemetjes gezet. Ook haar papa Guido ontving een fles Achelse Trappist voor zijn onvoorwaardelijke steun. Ook voor mama Liliane en trainer Robbe stond er een presentje klaar. Zij konden er jammer genoeg niet bij zijn, maar verdienen natuurlijk ook een welgemeende dankjewel. Zonder de onvoorwaardelijke steun van zijn of haar entourage staat een sporter natuurlijk nergens!
Na het WTA-toernooi in Azië volgt nog een officiële huldiging. Tijdens dit evenement verwelkomen we graag Elises fans en volgers en geven we onze jonge Hamont-Achelse tennistalentjes de kans om samen met Elise een balletje op te slaan.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *