Organisatie Cultureel Lint hoopt op goed weer

Koopzondag 22 september staat de achtste editie van het Cultureel Lint, dé Weerter uitmarkt, op de kalender. Vanwege de teleurstellende weersomstandigheden in 2018 is de organisatie geheel volgens traditie met worst naar de nonnen gegaan.
De slechte weersomstandigheden gooiden in 2018 roet in het eten van het Cultureel Lint. Op 12 september stonden daarom Emile Florack, Brigitte van Eck en Sander Hoeben, respectievelijk voorzitter, penningmeester en secretaris van Stichting Cultureel Lint Weert, voor de deur van het Birgittinessenklooster in de Maasstraat. Zoals de traditie voorschrijft kan men door het aanbieden van worst de nonnen verzoeken extra te bidden voor goed weer.

De nonnen zijn niet onbekend met het culturele evenement, want al jaren opent de kloostertuin speciaal voor diverse acts de deuren. Ook in 2019 is het klooster weer een van de actlocaties. Daarnaast vindt een gevarieerd programma plaats op meer dan 40 locaties verspreid over het Weerter centrum. De diverse pleinen, buiten- en binnen locaties in de Weerter binnenstad worden omgetoverd tot een dynamische culturele beleving. Het centrum van Weert is van 12.30 tot 19.00 uur dé plek voor jong en oud om kennis te maken met het brede culturele aanbod van Weert.

Tijdens het Cultureel Lint laten professionele- en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Het evenement wordt georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen van Weert, Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil, gebundeld onder de naam Stichting Cultureel Lint. Het programma van 2019 is te vinden op ww.cultureellint.nl en op de dag zelf verkrijgbaar aan de infostand op de hoek van de Maasstraat en Langstraat.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *