Weert krijgt steeds meer led-verlichting

De gemeente Weert is bezig met verduurzamen. Een van de manieren waarop dit wordt gedaan is door bestaande openbare verlichting te voorzien van led-verlichting. Deze verlichting verbruikt veel minder stroom en gaat veel langer mee. Op dit moment wordt er gewerkt aan het ombouwen van de lichtarmaturen op onder andere de singels en promenades.

Op dit moment zijn de Langstraat, de Markt, de Meikoel en een gedeelte van de Korenmarkt al omgebouwd. Later dit jaar worden ook de Muntpromenade, de
Van Berlostraat en de Beekstraat voorzien van led-verlichting.

In de kernen van de kerkdorpen Tungelroy, Altweerterheide, Laar en Swartbroek worden daarvoor alle geschikte bestaande lichtarmaturen dit jaar nog voorzien van led-verlichting.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Met het gebruik van led-verlichting wordt het energieverbruik met maar liefst 50% verminderd. Led-verlichting heeft ook een langere levensduur ten opzichte van de huidige lampen. Daardoor verwachten we dat er steeds minder storingen optreden.”

Ook de onder viaducten ingebouwde verlichting wordt vervangen voor led-verlichting. Op dit moment zijn er onder het viaduct Ringbaan Oost / Graafschap Hornelaan als test aan één zijde een aantal led-lampen geplaatst. De andere zijde is nog voorzien van de oude verlichting. Bij een positief resultaat wordt deze verlichting onder alle viaducten toegepast.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *