Succesvolle uitzending Lage Landenlijst aan de Maas

De Lage Landenlijst is een hitlijst die sinds 2016 jaarlijks wordt uitgezonden door Radio 1 in Vlaanderen en dit jaar door L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland in Nederland. Het is een lijst van 100 Nederlandstalige nummers en ze wordt samengesteld door de luisteraars van de zenders.

De Lage Landenlijst wordt gepresenteerd door een duo dat bestaat uit de Vlaming Jan Hautekiet en voor Nederland was het dit jaar Maarten Kortlever (voorheen o.a. Kirsten Paulus en Jan Douwe Kroeske).

Bijzonder aan de uitzending dit jaar, was dat ze plaatsvond langs de boord van de Maas, ter hoogte van het veerpont tussen Ophoven en Ohé en Laak. Een verdienste van RivierPark Maasvallei. Zij slaagden erin om ook de beide burgemeesters samen te brengen.

“Voor ons past dit in de strategie om de landschappelijke eenheid van deze regio te onderstrepen. Niet alleen op het vlak van natuur maar ook qua erfgoed”, aldus een tevreden organisator. Dat was ook het geval voor Jo Brouns, burgemeester van Kinrooi en zijn ambtsgenoot Stef Strous van Maasgouw.

Beiden vinden ieder initiatief dat aan grensvervaging doet, welgekomen. Zeker als er deze prachtige muziek bij hoort, glunderden beide burgervaders. En zij waren duidelijk niet alleen. Het was de hele dag een komen en gaan van bewoners en toeristen. De doorstroom was opmerkelijk aldus een eveneens opgetogen kapitein van het veerpont dat de naam van Willy Claes draagt.

Het was ook minister van staat – Willy Claes – die als verrassing kwam opdagen en op de keyboards van Jan Hautekiet, het dorp van Wim Sonneveld speelde. Verder waren er tal van interviews met artiesten uit de hitlijst en tussendoor live nieuwsuitzendingen. Voor de gelegenheid afwisselend met onderwerpen uit Nederland en België.

Oh ja, de lijst werd dit jaar – opnieuw – aangevoerd door het nummer Ruimtevaarder van de groep Kommil Foo.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *