Snelwegparkings Boorsem twee weekeinden afgesloten

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf komend weekend de snelwegparkings van Boorsem (Maasmechelen) langs de E314 in beide richtingen. Het gaat om twee weekenden, waarbij telkens één parking wordt aangepakt.
Tijdens de uitvoering worden de parkings afgesloten voor verkeer vanaf vrijdagochtend.

‘s Nachts moet het verkeer op de E314 ook plaatselijk over één rijstrook langs de werfzone rijden, wat voor verkeershinder zal zorgen.

De snelwegparkings in Boorsem (in beide richtingen) worden ingericht op maat van het vele vrachtverkeer. Langparkeren zal enkel nog mogelijk zijn aan de buitenzijde van de parking. De schuine parkeervakken op het middenplein blijven behouden.

Van vrijdagochtend 20 september tot maandagochtend 23 september 2019 is de parking richting Nederland aan de beurt.

Van vrijdagochtend 27 september tot maandagochtend 30 september 2019 is de parking richting Leuven aan de beurt.

Tijdens de weekendnachten wordt de rechter- en pechstrook van de autosnelweg voorbehouden als zone voor vrachtwagens die het OBU service point moeten bereiken. Alle doorgaand verkeer op de E314 rijdt dan ‘s nachts plaatselijk over één rijstrook voorbij de parking.

De voorbereidende werken met plaatselijke hinder op de parking, starten telkens al tijdens de weekdagen voorafgaand aan het werkweekend.

Tijdens deze werken wordt gedurende de twee weekends een steward ingezet die de vrachtwagenchauffeurs ter plaatse attent maakt op de situatie en hen verder op weg helpt.

Op de snelwegparkings van Boorsem bevindt zich in elke rijrichting een service point voor On Board Units (OBU’s) die de kilometerheffing voor vrachtwagens registreren. Deze service points blijven tijdens de werken bereikbaar voor het vrachtverkeer, dat steeds kort halt kan houden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *